INFO

Asiakas

Asiakas
Tamro

Tiimin koko

Tiimin koko
2 menetelmäkonsulttia

Menetelmä

Menetelmä
Modern Agile

TIIMIN JÄSENET

Karoliina Luoto

Karoliina Luoto

Johtava konsultti

Antti Horelli

Antti Horelli

Menetelmäkonsultti

Codento valmensi Tamron asiantuntijat ketterään tekemiseen Modern Agile -menetelmällä. Yksilöllinen, nimenomaan Tamron tarpeisiin luotu ketterä viitemalli opastaa tekemistä organisaation kehitysprojekteissa myös tulevaisuudessa.

Vantaalla pääkonttoriaan pitävä Tamro on Suomen johtava lääkkeiden ja terveysvalmisteiden jakelija sekä palveluntarjoaja, joka tarjoaa muun muassa apteekeille, sairaaloille ja lääke- ja terveystuoteyrityksille erilaisia palveluita. Tamro yhdistää terveystoimialan eri toimijat yhteen ja kehittää suomalaista terveydenhuoltoa ja suomalaisten hyvinvointia. Projekteja talossa tehdään paljon, ja työntekijöitä organisaatiossa on noin 470 henkeä. Tamro on osa Euroopan laajuista PHOENIX-konsernia.

“Meillä oli menossa lukuisia kehitysprojekteja, joita tehtiin vesiputousmallilla. Ketterä tekeminen oli joillekin työntekijöille jo tuttua siinä vaiheessa kun aloitimme Codenton kanssa”, Tamron Transformation Lead Päivi Thuneberg kertoo.

Tamro halusi oppia lisää ketteryydestä ja lähti hakemaan projektiin konsulttia. Codento valikoitui kumppaniksi kilpailutuksen kautta.

“Codenton valitsimme muun muassa siksi, että he ymmärsivät heti meidän lähtötilanteemme. Lisäksi kaipasimme juuri Tamrolle räätälöityä ratkaisua ja käytännön tekemistä, ja Codento mahdollisti nämä”, Thuneberg lisää.

Valmennuksissa ratkottiin aitoja haasteita

Pilottiprojektin ja kehittämisen jälkeen räätälöityä viitemallia lähdettiin ottamaan käyttöön muuhun organisaation. Codenton konsultit valmensivat neljä Tamron kehitystiimiä menetelmän käyttöön. Valmennusten tulokset analysoitiin retrossa.

Tamro

“Valmennus oli intensiivistä, ja työskentelysessioissa vallitsi hyvä ja innostunut tunnelma. Luentosettien sijaan käytiin heti käytännön haasteiden kimppuun. Ratkottiin siis ihan oikeita asioita oikeissa projekteissa heti alusta lähtien, mikä tuntui meistä erityisen mielekkäältä”, Thuneberg kertoo.

“Tamro oli huikea asiakas ja tamrolaiset mahtavia valmennettavia. Organisaatiolla oli hyvä kyky reagoida uuteen tietoon, ja muutos on ollut silmin nähtävää”, Codenton menetelmäkonsultti Karoliina Luoto kommentoi.

 

Läpinäkyvyys ja hallinnan tunne lisääntyi

Menetelmäkehitystyö on saanut paljon hyvää palautetta Tamron sisällä, ja mukana olleiden lisäksi myös muut tiimit ja yksiköt ovat olleet hyvin kiinnostuneita ketteryyden käyttöönotosta.

“Läpinäkyvyys ja hallinnan tunne on selkeästi lisääntynyt projekteissa, ja asiantuntijat ovat saaneet lisää rauhaa käsillä olevien projektien tekemiseen, vaikka työjonossa olisi paljon muitakin tehtäviä. Suuri oivallus on ollut, että se kuuluukin asiaan. Haimme muutoskyvykkyyttä, ja se myös saavutettiin. Ennen kaikkea olemme oppineet tunnistamaan liiketoiminnan arvoa tuottavat tekemiset paremmin”, Thuneberg kehuu.

“Codento ja ketteryys suorastaan pakottivat meidät keskittymään olennaiseen kehitystyössä”, Thuneberg tiivistää.

New call-to-action