Eero Pukkila

Eero Pukkila

JUNIOR OHJELMISTOKEHITTÄJÄ

Java, Javascript, html, CSS, Python, tietokannat

Junior ohjelmistokehittäjä Eero tykkää monipuolisista projekteista. Parasta on, jos työ on sopivan haastavaa ja siinä pääsee kehittämään omaa osaamista ja tutustumaan uusiin teknologioihin. Codentolla Eero on viihtynyt erittäin hyvin. Parasta työpaikassa on rento meno ja hyvä henki.

Eero opiskelee Helsingin yliopistossa tietojenkäsittelytieteitä. Kiinnostavin opintojen aihealue on algoritmiikka, koska siinä yhdistyvät matemaattinen puoli ja automatisointi. Vapaa-ajalla Eeromme soittaa kitaralla monipuolista musiikkia, enimmäkseen rokkia ja metallia. Lisäksi hän käy pelaamassa säännöllisen epäsäännöllisesti jalkapalloa, jääkiekkoa ja sählyä kavereiden kanssa.

Tulevaisuuden IT-jutuksi Eero listaa IoT:n ja kvanttitietokoneet. IoT alkaa olla jo nyt suuressa roolissa, kun laitteita kytketään yhteen ja ohjataan etänä. Kvanttitietokoneilla on taas mahdollista ratkaista ongelmia, joihin normitietokone ei kykene. Nykytietokoneissa pyöritellään bittejä, kun taas kvanttitietokoneissa kubitteja, mikä mahdollistaa huomattavasti paremman laskentatehon. Klassisena esimerkkinä Eero mainitsee ison kokonaisluvun jakamisen tekijöihin. Binääritietokoneet eivät sitä pysty tehokkaasti tekemään, kun taas kvanttitietokone pystyy. Tällä on suuri merkitys esim. nykyisin käytettävien salausalgoritmien toimivuuteen.