Eeva-Jonna Panula

Eeva-Jonna Panula

OHJELMISTOKEHITTÄJÄ

React, JavaScript, HTML, CSS, Node, PostgreSQL

Eeva-Jonna innostui eräänä kesänä teini-ikäisenä harjoittelemaan html:ää, css:ää ja JavaScriptiä, joilla sai aikaiseksi yksinkertaisia, mutta ihastuttavia toiminnallisuuksia. Se oli hänestä erityisen hauskaa, mutta koodaus kuitenkin jäi useammaksi vuodeksi kannustavan ilmapiirin puutteessa. Eeva-Jonna päätyi lopulta valmistumaan filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta pääaineenaan Venäjän kieli ja kulttuuri.

Koodausinnostus syttyi kuitenkin uudestaan graduprosessin oheistuotteena; oli saatava jotain vastapainoa raskaalle ajattelu- ja kirjoitusprosessille. Niinpä hän suuntasi erilaisille verkkokursseille virkistämään muistiaan ja oppimaan uutta. Ohjelmointikielien parissa työskentely tuntuikin paljon inspiroivammalta, ja niinpä hän hankki töitä alalta. Alkuunsa hän oli töissä konsulttina asiakasprojektien parissa, jonka jälkeen siirtyi start-upiin ja myöhemmin asiakasprojekteihin kännnykkäsovelluksia tekevässä yrityksessä.

Vaikka Eeva-Jonna on intohimoinen front-end -osaaja, ja haluaa kehittyä siinä yhä paremmaksi, tulevaisuudessa on tähtäimessä laajentaa osaamista myös back-endin puolella. Parhaiten hän viihtyy sellaisissa projekteissa, joissa on osaava ja mukava tiimi, jonka kanssa pystytään käymään läpi myös vaikeat asiat turvallisessa ympäristössä.

Vapaa-ajalla Eeva-Jonna urheilee ja harrastaa erityisesti ultimatea, jota hän on pelannut yliopistoajoista lähtien. Lisäksi hän lukee, kun ehtii ja jaksaa.