Jan Nyholm

Jan Nyholm

OHJELMISTOKEHITTÄJÄ

Modernit frontend-teknologiat, Javascript, Java, Node

Jan Nyholm on ollut kiinnostunut tietokoneista ja tietotekniista aivan lapsesta lähtien ja hän halusi jo pienenä ohjelmoijaksi. Vaikka hän käväisi koulun penkillä 2000-luvun alussa, kesätyö vei materiaalinkeruuseen eli roskakuskiksi. Kesätyöpesti venyi 13 vuoteen, mutta tietokone pysyi koko ajan kuitenkin mukana harrastuksena.

Koulu sai myöhemmin uuden mahdollisuuden kun elämäntilanne antoi siihen myöten. Tosin hänet tempaistiin jälleen työelämään, tällä kertaa isolle suomalaiselle ohjelmistokehitysfirmalle. Siellä hän pääsi tekemään hyvin laajalla skaalalla projekteja ja työkokemusta kertyi monien back- ja frontend-teknologioiden ja muun muassa tietokantojen parissa.

Janin suurin vahvuus onkin yleinen fullstack-osaaminen ja -kehittämisen ymmärtäminen. Hän osaa leveällä skoopilla useimpia, suosituimpia ohjelmointikieliä ja oppii nopeasti myös uutta. Parhaiten Jan viihtyy sellaisissa projekteissa, joissa vallitsevat hyvät työtavat. Tekniset kysymykset ovat hänelle sivuseikkoja, kunhan teknisiin ja muihin ongelmiin pystytään puuttumaan järkevästi.

Janin vapaa-aika täyttyy kilpapyöräilystä, jota hän harrastaa vaihtelevilla tasoilla; hyvänä vuonna mennään kansallisella tasolla, heikompana vuonna sarjaa tai kahta alempana.