Visiolakana kiteyttää projektin sielun

Lean-ajattelu ohjelmistoprojektin valmistelussa lähtee kahdesta peruskysymyksestä:

  • Miten voimme tuottaa ohjelmistolla asiakkaallemme - välillä myös asiakkaan asiakkaalle - eniten arvoa (ja sitä kautta myös omalle liiketoiminnallemme)?
  • Miten saisimme tehtyä ohjelmiston tehokkaimmin, vähimmällä mahdollisella ylimääräisellä työllä? Entä kun mietimme ohjelmiston käyttöä ja ylläpitoa: onko prosesseja joissa voisi oikaista tai jopa työtä jonka voisi jättää kokonaan tekemättä?

Tietenkin ohjelmistoprojektiin valmistautuminen, myös ketterä projekti, vaatii lisäksi paljon tarkempaa ja syvällisempää suunnittelua.

Visiolakana auttaa oman ohjelmistovisiosi hahmottamisesssa ja kiteyttämisessä.
Suunnittelutyön ongelmana on usein, että yksityiskohtia yritetään kuvitella ja kiinnittää paljon pidemmälle kuin on oikeastaan pakko. Samalla lukitaan ratkaisuja turhan aikaisin, ja kehitystyön aikana syntyvää ymmärrystä voi jäädä hyödyntämättä.

Hyvä visioajattelu pitää kysymykset niin yleisellä tasolla, että päätöksentekijätkin jaksavat osallistua keskusteluun, ja toisaalta vaikkapa uusi projektiin tuleva henkilö saa tärkeimmistä asioista kirkkaan yleiskäsityksen ennen kuin hän ryhtyy syventymään projektiin tarkemmin.

Lataa ilmainen visiolakana alta.

 

Lataa täyttämällä lomake